Kongshamn Bryggerestaurant

– nærhet til råvarer og natur

Ytterst på øya Hidra der bilveien slutter og havet begynner ligger Kongshamn Bryggerestaurant idyllisk til i den gamle Isbua.

Eierne Hege og Bernt falt pladask for utsikten over den levende uthavnen Kirkehamn, den blå sjøen og de storslåtte kystheiene rundt da de besøkte stedet i 2014. 

Kongshamn Bryggerestaurant
Kongshamn Hege & Bernt

Vi visste at her ville vi være, på denne perlen ytterst i Flekkefjord på Sørlandet. Her ville vi lage restaurant.

– Og slik ble Kongshamn til, på bryggekanten med nærhet til råvarer og natur.  

1886

Isbua ble bygd i 1886, og har betydd mye for Hidra gjennom årene. Her ble fersk makrell iset ned for å sendes over havet til Hull i England. Isen sagde hidravasene ut fra en stemmemyr i heia og sendte den deretter ned på en trerenne til Isbua.

I dag er den trolig det eneste gjenværende ishuset på Sørvestlandet med dypvannskai. At det omtales som Hidras kulturhus sier noe om hvor viktig lokalet fremdeles er for folk her ute. Historie og levde liv sitter i veggene, og skaper en helt spesiell atmosfære i restauranten.

Meny

Meny

På Kongshamns kjøkken brukes alltid ferske og lokale råvarer. Med havet som nærmeste nabo er fisk og skalldyr en selvfølge på vår meny, men også kjøtt, grønnsaker, ville vekster og produkter fra produsenter i nærområdet.

Å komme til Kongshamn Bryggerestaurant skal være en avslappet og hyggelig opplevelse med god mat og drikke. Ta kontakt om det er noe vi kan hjelpe deg med eller om det er noe du lurer på. Vi håper du vil kose deg hos oss!

Vår filosofi er at kortreist mat gir best smak, og menyen er derfor rullerende i og med at tilgangen på råvarer varierer ut ifra sesong. Vi ønsker å servere tradisjonelle smaker med egen vri, og vi skreddersyr gjerne menyer til deres selskap.

Hege + Bernt

Åpningstider Kongshamn Bryggerestaurant

 

Fredag: 16–22 Lørdag: 13–22 Søndag: 13–16

Vi anbefaler alle å reservere bord da vi ofte er fullbooket eller har lukkede selskaper.
For reservasjoner ring: 451 60 094, send oss en e-post: post@kongshamn.no eller bruk vårt forespørselskjema:

Følg oss på Instagram

Velkommen til Hidra

Adkomst sjøveien Kongshamn

Ferjeruter og adkomst

Du finner bryggerestauranten og gjestgiveriet i den gamle isbua i Kirkehamn på Hidra. Hidraferja går fra Kvellandstrand ca 10 minutter utenfor Flekkefjord.

Selskap eller arrangement?

Hos oss på Kongshamn Bryggerestaurant kan du feire alle anledninger fra bryllup til bursdag, eller bare stikke innom hvis du er kaffetørst og pratesjuk. Det er også fine muligheter for konferanser og møtevirksomhet i våre lokaler. Med tilknyttet gjestehavn utenfor døra er vi like tilgjengelig om du kommer landveien eller sjøveien.

Kongshamn arrangement