Kongshamn Gjestgiveri

Nesten vegg i vegg med Kongshamn Bryggerestaurant ligger det gamle huset til Jørgine og Petter Pedersen fra midten av 1800-tallet. De var kjent for å ha et varmt og gjestfritt hjem, noe som passer godt med at huset i dag er omgjort til et sjarmerende gjestgiveri med to leiligheter.

Kongshamn_Gjestgiveri_fremside_alt_1-web
Kongshamn-bukten en del år tilbake
Kongshamn-bukten en del år tilbake

Her kan dagen starte med å ta et forfriskende morgenbad fra brygga, padle utover den vakre skjærgården eller bare sitte på trappa i morgensola med en kopp kaffe og nyte lyden av bølgeskvulp og stillhet.

Når det begynner å rumle i magen kan du rusle den korte veien bort til oss på restauranten eller til fiskemottaket i Kirkehamn der du kan kjøpe fersk fisk og skalldyr.

Minst like vakkert er det på høst- og vinterhalvåret med vakre farger i kystheiene og is som knaker rundt bryggene på de kaldeste dagene. Fiske er en helårsaktivitet her ute, og turmulighetene er uendelige. På kalde vinterdager fryser vannene på øya, noe som innbyr til både skøytegåing og isbading for de tøffeste blant oss.

Hidra har også mye spennende historie å utforske, som kystbatteriet på Hågåsenfra andre verdenskrig med underjordiske ganger og grotter.

Om leilighetene

  • 3 soverom med to senger
  • 2 bad
  • Kjøkken
  • Stue
  • Felles uteområde
  • Felles vaskerom

 

Leilighetene inneholder tre soverom med to senger på hvert rom. Jørgines hjem er leiligheten med best utsikt og med mest av den gamle sjarmen bevart. Her er det også satt inn en ekstra divan i gangen oppe som kan bli en ekstra soveplass ved behov.

Så mye som mulig av sjelen til huset ble tatt vare på under renoveringen. I både Jørgines hjem og Petters hus vil du derfor finne gamle tømmervegger, blondegardiner og deilige, duse pastellfarger fra en svunnen tid. Ellers er det to bad i begge leilighetene, et velutstyrt kjøkken og en koselig stue.

Utenfor huset er det et stort og solrikt fellesområde med flere sittegrupper med utsikt til havnen i Kirkehamn og sjøen. I kjelleren er det felles vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel om man har behov for det.

Adkomst sjøveien Kongshamn

Ferjeruter og adkomst

Du finner bryggerestauranten og gjestgiveriet i den gamle isbua i Kirkehamn på Hidra. Hidraferja går fra Kvellandstrand ca 10 minutter utenfor Flekkefjord.